Kolbászos lepény

Lepény

Kolbászos lepény
Kép forrása: http://www.mindmegette.hu/

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 35 dkg tejföl
  • 25 dkg kolbász
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • víz
  • olaj
  • vaj
Elkészítési idő: 110 perc

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd annyi vízet adagolunk hozzá, hogy lágy, gyúrható tésztát kapjunk. Pár percig dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen körülbelül fél órát kelesztjük.

 

Közben a karikákra vágott hagymát és kolbászt kevés olajon hirtelen pirítsuk meg. 

 

Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki, majd tegyük egy kivajazott tepsibe, úgy, hogy legyen egy kis pereme, kenjük meg tejföllel, tegyük rá a sült hagymát és a kolbászt, majd szórjuk meg a lereszelt sajttal, és 200 fokon süssük meg a lepényt körülbelül 20 percig.  


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek