Kolbászos lepény

Lepény

Kolbászos lepény
Kép forrása: http://www.mindmegette.hu/

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 35 dkg tejföl
  • 25 dkg kolbász
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • víz
  • olaj
  • vaj
Elkészítési idő: 110 perc

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd annyi vízet adagolunk hozzá, hogy lágy, gyúrható tésztát kapjunk. Pár percig dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen körülbelül fél órát kelesztjük.

 

Közben a karikákra vágott hagymát és kolbászt kevés olajon hirtelen pirítsuk meg. 

 

Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki, majd tegyük egy kivajazott tepsibe, úgy, hogy legyen egy kis pereme, kenjük meg tejföllel, tegyük rá a sült hagymát és a kolbászt, majd szórjuk meg a lereszelt sajttal, és 200 fokon süssük meg a lepényt körülbelül 20 percig.  


Falatozz.hu Blog

Te falnád az idei ételdivatokat?
A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra.
Három kutyus gyógyulását támogatták a Falatozz.hu megrendelők
A Falatozz.hu 2017. decemberben ismét gyűjtést rendezett egy jó ügy érdekében. Míg egy évvel ezelőtt kisiskolások látogathattak el a Magas-Tátrába a megrendelők jóvoltából, a legutóbbi kampány alkalmával a MÁSA munkáját lehetett támogatni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek