0
Főoldal Receptek Káposztás sztrapacska

Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 darab tojás
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • olaj
Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés

A sztrapacskához, hámozzuk meg a burgonyákat, majd reszeljük le. Keverjük össze a felvert tojással, a liszttel és sóval, majd ha szükséges, higítsuk annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Forraljunk enyhén sós vízet, majd ha nokedliszaggatóval szaggassuk bele a sztrapacska tésztát, és főzzük meg őket. Ha feljönnek a víz felszínére, onnantól még 1-2 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük félre.

 

A káposzta levét nyomkodjuk ki, majd kevés olajon pirítsuk meg. Aki szereti, hagyhatja kicsit ropogósan is.

 

Végül keverjük össze a sztrapacskát a káposztával.