Juhtúrós sztrapacska

Egytál étel

Juhtúrós sztrapacska
Kép forrása: http://www.femina.hu

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 darab tojás
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • sertészsír
Elkészítési idő: 60 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 900 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Juhtúrós sztrapacska házhoz szállítással: 1 380 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A sztrapacskához, hámozzuk meg a burgonyákat, majd reszeljük le. Keverjük össze a felvert tojással, a liszttel és sóval, majd ha szükséges, higítsuk annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Forraljunk enyhén sós vízet, majd ha nokedliszaggatóval szaggassuk bele a sztrapacska tésztát, és főzzük meg őket. Ha feljönnek a víz felszínére, onnantól még 1-2 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük félre.

 

A szalonnát vágjuk kockákra, egy nagy serpenyőben kevés sertészsíron pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a juhtúrót, és ízesítsük sóval, illetve az összezúzott fokhagymával. Ezt már kisebb lángon süssük, nehogy megégjen a túró. Keverjük hozzá a tejfölt is, rottyantsunk rajta egyet, ha szükséges még sózzuk, majd keverjük hozzá a sztrapacskát, melegítsük össze, majd vegyük le a tűzről.

 

Tálaláskor rakjunk rá egy kevés tejfölt. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek