Gundel palacsinta

Palacsinta

Gundel palacsinta
Kép forrása: http://www.girlcooksworld.com/

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 darab tojás
  • 4 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • cukor ízlés szerint
  • 25 dkg darált dió
  • 35 dkg cukor
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 evőkanál rum
  • 6-7 dkg mazsola
  • 60 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dkg vaj
Elkészítési idő: 80 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Gundel palacsinta házhoz szállítással: 700 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat az ízlés szerint adagolt cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, 3 dl tejet, a szénsavas vizet és a sót, majd addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk. Végül öntsük hozzá az olajat is, és azt is jól keverjük el benne.

 


Egy kevés olajat melegítsünk fel egy serpenyőben, majd ha kellőképpen felmelegedett, egy merőkanállal öntsünk annyi tésztát a serpenyőbe, amilyen vastagra szeretnénk a palacsintánkat. Ha az alja megsült, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.

 

Ezután készítsük el a tölteléket. A tejszínt és a 30 dkg cukrot forraljuk össze, majd adjuk hozzá a diót, két evőkanál rumot és a mazsolát, és forraljuk még pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. Kenjük meg a palacsintákat a töltelékkel, majd hajtsuk félbe és megint félbe.

 

A csokoládéöntethez először is vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét. Ezután forraljunk fel 1 dl tejet, adjunk hozzá egy evőkanál rumot és a felolvasztott étcsokoládét, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni. Közben a vajat, a tojássárgáját, 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük hozzá a langyos csokis-rumos tejhez. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk össze. 

 

Tálaláskor locsoljuk meg a gundel palacsintákat a csokoládéöntettel. 

 

 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek