Görög pizza

Pizza

Görög pizza
Kép forrása: https://magyar.kaja.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 50 dkg sertéstarja
  • 1/2 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • bors
  • 5 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • 15 dkg olívabogyó
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 fej lilahagyma
Elkészítési idő: 130 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 3 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Görög pizza házhoz szállítással: 1 900 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

 

gyros húshoz először készítsük el a pácot. Ehhez vágjuk apró darabokra a vöröshagymát, majd keverjük össze körülbelül 2 dl olívaolajjal, a gyros fűszerkeverékkel, illetve ízlés szerint sóval és borssal. Ezt keverjük össze az egy centiméter széles és 5-6 centiméter hosszú darabokra vágott tarjával, majd legalább egy-két órára tegyük a hűtőbe. (Még jobb. ha egy egész éjszakára hagyjuk a hűtőben érlelődni.)

 Ha letelt a pácolásra szánt idő, tegyük a húst egy tepsibe, takarjuk le alufóliával, és pároljuk egy órán keresztül, majd vegyük le a fóliát, és süssük készre.

 

Zúzzuk össze a fokhagyma gerezdeket, keverjük hozzá a tejfölhöz, és ízesítsük sóval, borssal és egy kevés oregánóval.

 

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.

 

A lilahagymát vágjuk szeletekre, az olívabogyót karikákra, a feta sajtot morzsoljuk össze, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a tésztát a fokhagymás-tejfölös alappal, helyezzük el rajta a hagyma szeleteket, majd a gyros húst és az olívabogyót, végül pedig szórjuk meg a feta sajttal és a mozzarellával.

 

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk. 

 


Falatozz.hu Blog

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek