0
Főoldal Receptek Görög pizza

Görög pizza

Körülbelüli költség 4 főre: 3 200 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Görög pizza házhoz szállítással: 4 350 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 50 dkg sertéstarja
  • 1/2 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • bors
  • 5 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • 15 dkg olívabogyó
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 fej lilahagyma
Elkészítési idő: 130 perc

Elkészítés

Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

 

gyros húshoz először készítsük el a pácot. Ehhez vágjuk apró darabokra a vöröshagymát, majd keverjük össze körülbelül 2 dl olívaolajjal, a gyros fűszerkeverékkel, illetve ízlés szerint sóval és borssal. Ezt keverjük össze az egy centiméter széles és 5-6 centiméter hosszú darabokra vágott tarjával, majd legalább egy-két órára tegyük a hűtőbe. (Még jobb. ha egy egész éjszakára hagyjuk a hűtőben érlelődni.)

 Ha letelt a pácolásra szánt idő, tegyük a húst egy tepsibe, takarjuk le alufóliával, és pároljuk egy órán keresztül, majd vegyük le a fóliát, és süssük készre.

 

Zúzzuk össze a fokhagyma gerezdeket, keverjük hozzá a tejfölhöz, és ízesítsük sóval, borssal és egy kevés oregánóval.

 

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.

 

A lilahagymát vágjuk szeletekre, az olívabogyót karikákra, a feta sajtot morzsoljuk össze, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a tésztát a fokhagymás-tejfölös alappal, helyezzük el rajta a hagyma szeleteket, majd a gyros húst és az olívabogyót, végül pedig szórjuk meg a feta sajttal és a mozzarellával.

 

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk. 

 

Fontosnak tartjuk az adatok védelmét
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "Mindet elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.