Gesztenyepüré

Desszert

Gesztenyepüré
Kép forrása: http://www.mostlyfood.co.uk/

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
  • 3.5 dl tej
  • 4 dl víz
  • 1 darab vaníliarúd
  • 6 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 7 dkg vaj
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 120 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 100 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Gesztenyepüré házhoz szállítással: 550 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Vágjuk be a gesztenyék tetejét X alakban, de csak héját, a húsát ne bántsuk. Tegyük bele őket egy tepsibe, amibe öntsünk vizet is, majd előmelegített sütőben 130 fokon háromnegyed órán keresztül süssük őket.

 

Ha elkészültek, fejtsük le róluk a héjukat, majd egy lábasban, közepes lángon körülbelül háromnegyed óra alatt főzzük meg őket a tejben és 3 dl vízben, amibe tegyük bele a vaníliarúd kikapart belsejét és magát az üres vaníliarudat is, majd szűrjük le őket.

 

A cukorból és 1 dl vízből készítsünk cukorszirupot. Ezután turmixoljuk össze a megfőtt gesztenyéket a cukorsziruppal, a habtejszínnel és a vajjal. Ha kellőképpen pürés lett, takarjük le egy fóliával és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

 

Az elkészült gesztenyepürét nyomjuk át burgonyanyomón, tejszínhabbal tálaljuk és szórjuk meg a lereszelt étcsokoládéval. 


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek