Csirkepaprikás galuskával

Egytál étel

Csirkepaprikás galuskával
Kép forrása: http://www.gasztrotrend.hu/

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg egész csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • víz
  • 4 darab tojás
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítési idő: 80 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 000 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Csirkepaprikás házhoz szállítással: 1 330 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Melegítsünk olajat egy akkora edényben, amekkorába majd belefér bőven az összes hús, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagyma gerezdeket, majd tegyük bele a külön alsó és felső combra választott csirkét. Kicsit pirítsuk meg, ízesítsük sóval, borssal és jó sok pirospaprikával, majd öntsünk rá annyi vízet, hogy ellepje az összes húst. Kis lángon nagyjából egy óra alatt főzzük puhára. Keverjük csomómentesre az egy evőkanálnyi lisztet a tejföllel, öntsünk hozzá 2-3 evőkanálnyit a csirkepaprikás szaftjából, majd habarjuk be vele a csirkepaprikást.

 

Míg fő a csirke, készítsük el a galuskát. Tegyünk fel egy fazék vízet forralni, közben keverjük össze a tojást, a két evőkanál olajat, a két deciliter vízet és ízlés szerint sót, majd öntsük hozzá az 50 dkg liszthez, és keverjük csomómentesre. Ha forr a víz, nokedliszaggatóval szaggasuk bele a tésztát, és főzzük meg a galuskákat. Onnan tudjuk, hogy már kellőképpen megfőtt, ha feljönnek a víz felszínére. Egy szitával szűrjük át, majd a csirkepaprikás mellé tálaljuk.


Falatozz.hu Blog

A nyers víz az új dili
Idén sem maradunk értelmetlen és drága őrület nélkül. A gazdagok tiszta víz elleni paleo-lázadása ráadásul nagyon veszélyes is.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek