Calzone pizzatáska

Calzone pizza

Calzone pizzatáska
Kép forrása: http://thestir.cafemom.com/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál tejföl
  • víz
  • 70 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 20 dkg gépsonka
  • 3 darab újhagyma
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • vaj
  • 2 darab tojás sárgája
Elkészítési idő: 140 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Calzone házhoz szállítással: 1 390 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is készítsük el a calzone tésztáját. Ehhez az élesztőt langyos, cukros tejben futtasuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval, ízlés szerint adagolt borssal és az oregánóval. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és 5 evőkanál olívaolajat. Keverjük össze, majd adjunk hozzá annyit vízet, hogy lágy, gyúrható tésztát kapjunk. Formáljunk belőle cipőt, takarjuk le, és kelesszük egy órán keresztül.

 

Ezalatt készítsük el a szószt. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívolajat, majd kezdjük el rajta pirítani a vékonyra szeletelt fogkhagymát. Amint halvány színt kapott, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal, majd főzzük nagyjából 20-25 percig. Ha maradt benne nem teljesen szétfőtt paradicsomdarab, azokat zúzzuk szét, hogy kenhető, krémes szószt kapjuk.

 

A megkelt tésztát osszuk négy részre, majd egyenként nyújtsuk ki őket kör alakúra. Vajazzunk ki egy tepsit, majd fektessük rá a tésztákat, és mindegyik tészta felét kenjük meg a szósszal. A sonkát vágjuk csíkokra, az újhagymát karikákra, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Szórjuk meg a tészták szószos felét a sonkával, az újhagymával és a sajttal, majd hajtsuk rá az üres felét, végül pedig a széleit jól nyomkodjuk össze. Kenjük meg a tetejüket tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 190 fokon, 10-15 süssük aranybarnára.


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek