Brassói aprópecsenye

Egytál étel

Brassói aprópecsenye
Kép forrása: http://www.femina.hu/

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • petrezselyem
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 1 kg burgonya
  • 5 dl napraforgóolaj
Elkészítési idő: 50 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 900 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Brassói aprópecsenye házhoz szállítással: 1 540 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd süssük ki olajban. Ha elkészült sózzuk meg.

 

A sertéscombot is vágjuk kockákra, a szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig apróra. Kezdjük el egy lábasban pirítani a szalonnát, majd ha kicsit megpirult, adjuk hozzá a hagymákat. Ha megfonnyadtak, tegyük bele a húst, majd fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával és pirospaprikával, ízlés szerint. Lassú tűzőn főzzük puhára a húst. Ha szükséges, közben adhatunk hozzá meleg vizet. 

 

A kész brassóit tálalhatjuk úgy, hogy összekeverjük a sült burgonyával, de tehetjük mellé is.


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek