0
Főoldal Receptek Bolognai pizza

Bolognai pizza

Körülbelüli költség 4 főre: 2 400 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Bolognai pizza házhoz szállítással: 2 020 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 60 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 gramm sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 25 dkg sajt
Elkészítési idő: 110 perc

Elkészítés

Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

 

Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Vágjuk fel apró darabokra a vöröshagymát, és zúzzuk össze a fokhagymát, majd forró olajban kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát. Ha üveges lett a hagyma, tegyük bele a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük ízlés szerint az oregánóval és a bazsalikommal, majd tegyük bele a fokhagymát. Pároljuk nagyjából negyed órán keresztül, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az egy teáskanálnyi cukrot. Forraljuk össze, közben kóstolgassuk, ha kell még fűszerezzük.

 

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.

 

Reszeljük le a sajtot. Oszlassuk el a bolognai ragut egyenletesen a tésztán, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

 

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk.