Desszert
Körülbelüli költség 4 főre: 2 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Baklava házhoz szállítással: 970 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 12 darab réteslap
- 20 dkg vaj
- 40 dkg dió
- 30 dkg cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 25 dkg méz
- 2 dl citromlé
- 2 dl víz
Elkészítés
Olvasszuk fel a vajat pár perc alatt egy lábasban. A diót daráljuk le, majd keverjük össze a fahéjjal és 10 dkg cukorral. Ez lesz a töltelék.
Ezután készítsük el a szirupot a maradék 20 dkg cukorból, a mézből, a citromléből és a vízből.
Egy tepsi alját kenjük meg vékonyan az olvasztott vajjal, majd helyezzünk bele négy réteslapot, és kenjük meg ezeket is a vajjal. A diós-fahéjas-cukros töltelék felét egyenletesen szórjuk rá, majd tegyünk rá még négy réteslapot, és ezeket is kenjük meg vajjal. Szórjuk rá a maradék tölteléket, majd helyezzük rá a maradék négy réteslapot. Vágjuk fel egyenlő négyzetekre, majd a négyzeteket átlósan vágjuk félbe, hogy háromszögeket kapjunk. Kenjük meg a tetejét a szirup felével.
Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük, nagyjából 25-30 percig, de sütés közben locsolgassuk a tetejét a maradék sziruppal, majd amikor kivesszük rögtön locsoljuk meg utoljára.