Baklava

Desszert

Baklava
Kép forrása: http://www.sinbadsweets.com/

Hozzávalók:

  • 12 darab réteslap
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg dió
  • 30 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 25 dkg méz
  • 2 dl citromlé
  • 2 dl víz
Elkészítési idő: 60 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Baklava házhoz szállítással: 400 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat pár perc alatt egy lábasban. A diót daráljuk le, majd keverjük össze a fahéjjal és 10 dkg cukorral. Ez lesz a töltelék.

 

Ezután készítsük el a szirupot a maradék 20 dkg cukorból, a mézből, a citromléből és a vízből. 

 

Egy tepsi alját kenjük meg vékonyan az olvasztott vajjal, majd helyezzünk bele négy réteslapot, és kenjük meg ezeket is a vajjal. A diós-fahéjas-cukros töltelék felét egyenletesen szórjuk rá, majd tegyünk rá még négy réteslapot, és ezeket is kenjük meg vajjal. Szórjuk rá a maradék tölteléket, majd helyezzük rá a maradék négy réteslapot. Vágjuk fel egyenlő négyzetekre, majd a négyzeteket átlósan vágjuk félbe, hogy háromszögeket kapjunk. Kenjük meg a tetejét a szirup felével.

 

Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük, nagyjából 25-30 percig, de sütés közben locsolgassuk a tetejét a maradék sziruppal, majd amikor kivesszük rögtön locsoljuk meg utoljára.


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek