0
Főoldal Receptek Baconos-sajtos gyros tál

Baconos-sajtos gyros tál

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 1 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • 2 darab vöröshagyma
  • 4 dl olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 darab lilahagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 1/4 fej jégsaláta
  • 1 darab kígyóuborka
  • 7-8 darab burgonya
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 teáskanál görögös fűszerkeverék
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg bacon
Elkészítési idő: 120 perc

Elkészítés

A gyros húshoz először készítsük el a pácot. Ehhez vágjuk apró darabokra a vöröshagymát, majd keverjük össze körülbelül 2 dl olívaolajjal, a gyros fűszerkeverékkel, illetve ízlés szerint sóval és borssal. Ezt keverjük össze az egy centiméter széles és 5-6 centiméter hosszú darabokra vágott tarjával, majd legalább egy-két órára tegyük a hűtőbe. (Még jobb. ha egy egész éjszakára hagyjuk a hűtőben érlelődni.)

 

Ha letelt a pácolásra szánt idő, tegyük a húst egy tepsibe, takarjuk le alufóliával, és pároljuk egy órán keresztül, majd vegyük le a fóliát, és süssük készre.

 

A saláta hozzávalóit, a lilahagymát, a kígyóuborkát, a salátát és a paradicsomokat vágjuk apró kockákra, az öntethez pedig keverjük össze a joghurtot a görögös fűszerkeverékkel.

 

A burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk hasábokra, és a maradék olajban süssük meg. A bacont vágjuk kis csíkokra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben.

 

A baconos-sajtos gyros tál talalásakor helyezzük egy tányérra a húst, rá a bacont, és mellé a salátát, locsoljuk meg őket az öntettel, tegyük mellé a sült burgonyát, majd szórjuk meg a lereszelt trappista sajttal.