Baconos gyros

Gyros

Baconos gyros
Kép forrása: http://www.ritakonyhaja.hu/

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 1 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • 2 darab vöröshagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 darab lilahagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 1/4 fej jégsaláta
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 kg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 6 dl langyos víz
  • 3 csipet cukor
  • 2 teáskanál só
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 teáskanál görögös fűszerkeverék
  • 10 dkg bacon
Elkészítési idő: 150 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 3 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Baconos gyros házhoz szállítással: 1 330 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A pitákhoz először is keverjünk össze 2 dl langyos tejet az élesztővel, a cukorral és 2 teáskanál sóval, majd ezt öntsük hozzá a liszthez. Jól dolgozzuk el, majd adjuk hozzá apránként a maradék 3 dl vizet. Gyúrjuk kicsit, majd takarjuk le, és hagyjuk kelni egy órát.

 

A megkelt tésztából formázzunk gombócokat, majd ezeket is takarjuk le, és hagyjuk még 20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ha letelt a 20 perc nyújtsuk ki őket körülbelül egy centiméter vastagra, majd tegyük be a sütőbe pár percre. Ha kezdenek felpúposodni, fordítsuk meg őket, és süssük meg a másik oldalukat is 1-2 perc alatt, majd vegyük ki, és hagyjuk hűlni.

 

A gyros húshoz először készítsük el a pácot. Ehhez vágjuk apró darabokra a vöröshagymát, majd keverjük össze körülbelül 2 dl olívaolajjal, a gyros fűszerkeverékkel, illetve ízlés szerint sóval és borssal. Ezt keverjük össze az egy centiméter széles és 5-6 centiméter hosszú darabokra vágott tarjával, majd legalább egy-két órára tegyük a hűtőbe. (Még jobb. ha egy egész éjszakára hagyjuk a hűtőben érlelődni.)

 

Ha letelt a pácolásra szánt idő, tegyük a húst egy tepsibe, takarjuk le alufóliával, és pároljuk egy órán keresztül, majd vegyük le a fóliát, és süssük készre.

 

A bacont vágjuk vékony csíkokra, majd kevés olajon hirtelen pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a kész húshoz.

 

A lilahagymát, a kígyóuborkát, a salátát és a paradicsomokat vágjuk apró kockákra, az öntethez pedig keverjük össze a joghurtot a görögös fűszerkeverékkel.

 

Végül töltsük meg a pitákat a gyros baconos hússal, a zöldségekkel,  és locsoljuk meg az öntettel.

 

 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek