Hamburger
Hozzávalók:
- 40 dkg filézett csirkemell
- grill fűszerkeverék
- só
- bors
- 4-5 darab hamburger zsemle
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál ketchup
- 2 teáskanál mustár
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 4-5 szelet zöldsaláta
- 2 darab paradicsom
- 1/4 darab kígyóuborka
- 5-6 szelet bacon
- 8 szelet lapkasajt
Elkészítés
Először is készítsük el a hamburgerszószt. Keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a fokhagymaport, két csipet borsot és ízlés szerint sót. Ha jól elkevertük, tegyük hűtőbe.
A csirkemellet vágjuk körülbelüle akkora szeletekre, mint a hamburger zsemle. Az olívaolajba keverjünk ízlés szerint sót, borsot és grill fűszerkeveréket, és kenjük be vele a csirkemell szeleteket, majd grillrácson süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Amint levettük a lapról, tegyünk minden hamburgerre két szelet lapkasajtot. A bacon szeleteket vágjuk 4-5 részre, és süssük meg 1-2 perc alatt a grillen, illetve a félbevágott hamburger zsemlék belsejét is pirítsuk meg rajta egy kicsit.
A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk szeletekre, az uborkát pedig vágjuk vékony szeletekre, vagy nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Ezután már csak össze kell állítanunk a hamburgereket. Kenjük meg a zsemlét a szósszal, majd szelet zöldsalátát, 2-3 karika paradicsomot, 1-2 szelet uborkát, majd egy csirkemell szeletet. Egy kevés szószt öntsük a tetejére is, végül tegyük rá a hamburger zsemle tetejét is.