Aranygaluska

Desszert

Aranygaluska
Kép forrása: http://csokipari.hu/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 gramm friss élesztő
  • 2 darab tojás sárgája
  • 2.5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 15 dkg darált dió
Elkészítési idő: 150 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 600 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Aranygaluska házhoz szállítással: 650 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Az élesztőt futassuk fel langyos, cukros tejben. Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót és 5 dkg cukrot. Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a vaj felét kicsit felolvasztva. Letakarva, meleg helyen körülbelül egy órán keresztül kelesszük. 

 

Közben készítsük el a diós tölteléket. Keverjük össze a darált diót, a maradék 10 dkg cukorral, illetve olvasszuk fel a maradék vajat is. Ha megkelt a tészta, belisztezett, tiszta munkafelületen nyújtsuk ki körülbelül 2-3 centiméter vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Kenjük ki vajjal a sütőformát, majd helyezzük bele egy sorba a korongokat, kenjük meg olvasztott vajjal, és szórjuk meg a cukros dióval. Ezután helyezzünk rá még egy sort, és ismételjük meg a folyamatot, amíg el nem fogy a tészta. A legfelső sort is megkenjük vajjal, és megszórjuk a dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük aranybarnára nagyjából fél óra alatt.

 

Vaníliasodóval tálaljuk.


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek