Aranygaluska

Desszert

Aranygaluska
Kép forrása: http://csokipari.hu/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 gramm friss élesztő
  • 2 darab tojás sárgája
  • 2.5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 15 dkg darált dió
Elkészítési idő: 150 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 600 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Aranygaluska házhoz szállítással: 680 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Az élesztőt futassuk fel langyos, cukros tejben. Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót és 5 dkg cukrot. Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a vaj felét kicsit felolvasztva. Letakarva, meleg helyen körülbelül egy órán keresztül kelesszük. 

 

Közben készítsük el a diós tölteléket. Keverjük össze a darált diót, a maradék 10 dkg cukorral, illetve olvasszuk fel a maradék vajat is. Ha megkelt a tészta, belisztezett, tiszta munkafelületen nyújtsuk ki körülbelül 2-3 centiméter vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Kenjük ki vajjal a sütőformát, majd helyezzük bele egy sorba a korongokat, kenjük meg olvasztott vajjal, és szórjuk meg a cukros dióval. Ezután helyezzünk rá még egy sort, és ismételjük meg a folyamatot, amíg el nem fogy a tészta. A legfelső sort is megkenjük vajjal, és megszórjuk a dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük aranybarnára nagyjából fél óra alatt.

 

Vaníliasodóval tálaljuk.


Falatozz.hu Blog

Te falnád az idei ételdivatokat?
A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra.
Három kutyus gyógyulását támogatták a Falatozz.hu megrendelők
A Falatozz.hu 2017. decemberben ismét gyűjtést rendezett egy jó ügy érdekében. Míg egy évvel ezelőtt kisiskolások látogathattak el a Magas-Tátrába a megrendelők jóvoltából, a legutóbbi kampány alkalmával a MÁSA munkáját lehetett támogatni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek