Lángos
Körülbelüli költség 4 főre: 2 600 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Ördöglángos házhoz szállítással: 3 800 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 2 darab tojás
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 15 dkg liszt
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- napraforgóolaj
- 40 dkg pulykamell
- étkezési keményítő
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 darab paradicsom
- 1 darab zöldpaprika
- pirospaprika
- víz
Elkészítés
A tócsnihoz hámozzuk meg a burgonyákat, majd reszeljük le. Adjuk hozzá a felvert tojást, egy apróra vágott vöröshagymát, két zúzott fokhagyma gerezdet, az apróra vágott petrezselymet, ízesítsük sóval, borssal, majd annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz. Ezután süssük ki kevés olajon egy serpenyőben a tócsnikat.
A pulykamellett kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk az étkezési keményítőbe, és kevés olajon kisütjük. Ha megpirult, levesszük a tűzről és félretesszük. A paradicsomot, a zöldpaprikát vágjuk kockákra, egy vöröshagymát apróra, a gombát szeletekre, és 3-4 gerezd fokhagymát pedig zúzzunk össze. Kevés olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldpaprikát, a gombát és a fokhagymát. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel kevés vízzel, és fűszerezzük pirospaprikával. Ezután adjuk hozzá a húst, majd 15-20 percig főzzük.
A tócsni felére tegyünk a raguból, majd hajtsuk rá a tócsni másik felét. Salátával tálaljuk.