0
Főoldal Blog bejegyzések Mitől vált népszerű pizzafeltétté a pepperoni?

Mitől vált népszerű pizzafeltétté a pepperoni?

Mitől vált népszerű pizzafeltétté a pepperoni? Ismered azt az érzést, amikor pizzát rendelsz, és már az ajtóban megcsap az az isteni illat, amitől képes lennél a futár kezéből, dobozostul felfalni az egészet? Az egyik illatfelelős a pepperoni. Tudd meg, hogy miért pont ez vált sikeressé!

Ez a pikáns szalámi mindenhol előkelő helyen szerepel a kívánságlistákon. A pepperoni akkor vált világszerte népszerűvé, amikor az olasz bevándorlók elvitték Amerikába. Az 1900-as években New York pizzériái rájöttek, hogy a vendégek leginkább a pepperoni-sajt kombinációt szeretik, és hogy ezek az összetevők tényleg rendkívül passzolnak egymáshoz, akárcsak a sonka és a gomba.

pepperoni

Az elmúlt században az egyre fejlődő tudomány kicselezte az időt, és az élelmiszerkutatók rájöttek arra, hogy hogyan csökkentsék a hosszadalmas szárítási folyamatot mindössze órákra. Ez a felfedezés is hozzájárult ahhoz, hogy tömegesen kezdjék gyártani és forgalmazni ezt a típusú húsfeltétet. A népszerűséget látva sok cég próbálkozik „egészségesebb” alternatívákkal is, például pulykából vagy szójából előállított verzióval.

pepperonis pizza

A siker töretlen: a 21. században még mindig a pizzák egyik koronázatlan királya a pepperoni, Amerikában például a pár évvel ezelőtti, átfogó és reprezentatív feltétlistán az első helyen szerepelt. Ha te is rákívántál egy jó kis pikáns szalámis pizzára, rendelj házhoz a Falatozz.hu-n!

Kovács-Tóth Noémi

 

Forrás:

foodbeast.com

wikipedia.org

Ajánlott cikkek
A pizzarendelés extrém oldala
Olvass tovább
A legnagyobb szelet pizza
Olvass tovább
A vastagot szeretjük
Olvass tovább