0
Főoldal Blog bejegyzések Szavazd meg a legjobb házhoz szállítós éttermet!

Szavazd meg a legjobb házhoz szállítós éttermet!

Szavazd meg a legjobb házhoz szállítós éttermet! Idén is beindult Az év házhoz szállító étterme verseny, november 30-ig lehet voksolni. Ennek apropóján összegyűjtöttük a Falatozz.hu közönségkedvenc ételeit is.

A Falatozz.hu országos online ételrendelő portál 2014 óta minden évben megrendezi Az év házhoz szállító étterme versenyt, hogy a házhoz szállítással foglalkozó éttermek és konyhák is megmérettessék magukat.

Az éttermek két kategóriában nevezhetnek: a Falatozz.hu legjobb étterme 2016. és a Legjobb házhoz szállító étterem 2016. címekért egyaránt folyik a verseny. Előbbi jutalma egy 150.000 Ft értékű marketing csomag, utóbbi pedig 1 év ingyenes éttermi szoftver használattal, 50.000 Ft értékű Gastron csomagolóanyag kedvezménnyel és 50.000 Ft értékű online marketing csomaggal lesz gazdagabb. A két főnyereményen kívül a verseny végén minden településen és minden ételkategóriában hirdetnek nyertest, akik egy éven keresztül jogosultak a megtisztelő titulus használatára.

A nevezés ingyenes, a pályázó éttermek 2016. november 2-től regisztrálhatnak a kiazevetterme.hu weboldalon. A regisztrációt követően a pályázók 2016. november 2-től 2016. november 30-ig gyűjthetik az online szavazatokat. Eredményhirdetés 2016. december 1-jén.

A szavazás 2016. november 2-től 30-ig tart, az éttermekre voksolni a kiazevetterme.hu weboldalon (rövid regisztráció után), valamint a Ki az év étterme? Facebook alkalmazás segítségével lehet. Egy felhasználó több étteremre is leadhatja a szavazatát, de csak egy alkalommal. A te kedvenc ételedet melyik étterem készíti el a legfinomabban, ízlésesen csomagolva? Melyik vendéglátóegységnél vannak a leggyorsabb, legkedvesebb futárok? Gondold végig és szavazz!

 

Beszédes statisztikák

Miközben a megrendelők azon gondolkoznak, hogy melyik étteremnél ették a legfinomabb falatokat, a Falatozz.hu munkatársai sem tétlenkedtek. Nekiestek az adatbázisuknak, hogy kiderüljön, hogyan változott a magyarok ízlése az elmúlt három évben.

A legnépszerűbb ételkategória természetesen mindig a pizza. Valamiért ha az ember meghallja azt a szót, hogy ételrendelés, rögtön egy pizzásdoboz képét társítja hozzá. Ez a szolgáltatás egyszerűen összeforrt az olasz tésztaétellel, de az utóbbi időben mintha a felhasználók kezdenének rájönni, hogy van élet a pizzán túl is. Míg 2014-ben a rendelések 32,1%-át tette ki a pizza, 2015-ben ez a szám már 25,6% volt. Idén pedig csak 25% volt ez az arány, azaz minden negyedik házhoz szállított doboz rejtett pizzát.

Az ételkategóriák második helyezettje 2014-ben még a gyros volt, de tavaly óta a frissensült kategória taszította le a trónjáról. Úgy tűnik, a hazai rántott hús diadalmaskodott a régi görög favorit felett, amely 2015 óta csak a harmadik legnépszerűbb ételtípus. A negyedik legtöbbet rendelt ételtípus az elmúlt három évben mindvégig a desszert volt, úgyhogy bátran kijelenthetjük: a magyarok rendületlenül édesszájúak, és szeretik valami finomsággal zárni az étkezést. A hamburger viszont csak idén került be a legtöbbet kért öt étel közé, ami a minőségi street food egyre növekvő népszerűségének köszönhető.

Ami a konkrét legkedveltebb ételeket illeti – a pizzán kívül –, nem meglepő módon évről évre a gyros tál, a rántott sajt, a hasábburgonya és a palacsinta kombinációja izgatja leginkább az ízlelőbimbóinkat. Úgy tűnik, az olajban sült dolgok esnek nekünk a legjobban, gasztroforradalom ide vagy oda. Az italok közül pedig a kóla fogy toronymagasan a legjobban, ami talán köszönhető a jó marketingnek és az ételrendelős sztereotípiáknak egyaránt.

Az átlagos kosárértéket is megvizsgálta a csapat, és azt vették észre, hogy az elmúlt három évben egyre nagyobb összegért vásároltak ételt a Falatozz.hu-n. Míg 2014-ben átlagosan 2033Ft-ot költöttek el egy rendelés során, ez a szám 2015-ben már 2197Ft volt, idén pedig 2328Ft-ra emelkedett. Ennek oka az árak növekedésén túl lehet az is, hogy egy megrendelő több rokonának vagy kollégájának is kér ennivalót, vagy hogy egy étkezésnél egyre több fogást, például előételeket vagy desszerteket próbálnak ki a felhasználók.

Ajánlott cikkek
Megvan 2015. legjobb házhoz szállító étterme
Olvass tovább