Mit főzzek karácsonykor?

Mit főzzek karácsonykor? Ha nem akarod a fél napodat idegeskedve a konyhában tölteni, és különben is inkább enni szeretsz, mint főzni, akkor hallgass ránk.

A Falatozz.hu egyszerű és nagyszerű ajánlata az ünnepi menüre, azok számára is, akik néha fordítva fogják a fakanalat. Mind a három fogás elronthatatlan és isteni, hidd el!

 

Csülkös-füstölt kolbászos káposztaleves

  • 1 nagy befőttesüveg savanyú káposzta
  • 1 rúd füstölt kolbász (igény szerint lehet csípős)
  • 1 darab főtt-füstölt csülök (igény szerint lehet tarja vagy oldalas)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 darab babérlevél
  • 1 húsleves kocka
  • 1 késkegynyi őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsiradék

 

Megmossuk a csülköt, kiáztatjuk hideg vízben, hogy ne legyen olyan sós, majd felkockázzuk. Lábasban az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékban megpirítjuk, majd – a lángról levéve az edényt – a félretett húst az őrölt paprikával összekeverjük. Felöntjük hideg vízzel a fazekat, majd belerakjuk a felkarikázott füstölt kolbászt, babérleveleket, a borsot, a leveskockát, a fokhagymát és a savanyú káposztát. Egy órán keresztül főzzük, közben néha egy kevés vízzel pótolva az elfőtt levet.

 

Snidlinges májkrémmel töltött rántott gomba

  • 20 nagy fej vargányagomba
  • 2 rúd nyomós májkrém
  • 1 csomag snidling vagy újhagyma
  • fél csomag liszt
  • 3db tojás
  • fél zacskó zsemlemorzsa

 

A gombákat megmossuk és megtisztítjuk, a tönkjét kitörjük. A májkrémet egy tálkában összekeverjük a felaprózott hagymával, majd megtöltjük a kalapokat. A töltött gombafejeket bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. Burgonyapürével és tartárral ajánljuk.

 

Adventi mandulás keksz (forrás)

  • 12 dkg puha vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • negyed kávéskanál só
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 ml mandulaaroma

 

A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, és egy 5 centiméteres hengert formázunk a tésztából. Fóliába csavarva pihentetjük egy éjszakára a hűtőben. Másnap felszeleteljük a hengert 1-2 centiméteres korongokra, és a szeletek közepébe egy-egy mandulát nyomunk. Süssük 18 percig 170 fokon. Fémdobozban sokáig őrizhető.

 

Reméljük, hogy sikert aratsz majd a receptekkel, és békés, boldog ünnepeket kívánunk!

Ajánlott cikk(ek):

Mit (ne)vegyél karácsonyra?!
Desszertötletek Mikulásra
Rémisztő étkek - Halloweenre készülődve
Dinsztelés után rántsuk be. Kösz...


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek