Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

Magyar győzelem a rangos tortaversenyen Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.

A Cake Masters Awards a cukrászok Oscarja, a megmérettetés 18 kategóriájának leglátványosabbja pedig az úgynevezett Royal Icing, azaz a cukormázas tortadíszítés. A Falatozz.hu utánanézett, hogy hogyan kezdődött Vargáné Orbán Anikó mesebeli sikertörténete.

Az eredetileg agrármérnök végzettségű asszony a harmadik gyermekével volt terhes, amikor otthon végezhető, alacsony tőkéjű elfoglaltságon kezdett el gondolkozni. Szép lassan talált rá erre az útra, mivel azelőtt nem mozgatták meg a fantáziáját a vásári mézeskalácsok, csak fiai óvodájában ihlette meg egy mézeskalács házikó. Utána kutatni kezdett a témában és autodidakta módon kitanulta a szakma minden csínját-bínját.

mézeskalácsok

Anikó szenvedélyévé lett a mézeskalács: 2007 óta foglalkozik ezen hagyományos sütemények készítésével és díszítésével. Munkáit a hagyományos magyar motívumvilág és az aprólékos kidolgozás jellemzi, és az egész világon bőséggel vannak megrendelői. A lelkes édesanya még tanfolyamokat is tart, hogy tudását átadja a lelkes jelentkezőknek, illetve pár éve angol nyelvű könyvet is kiadott Dugántsi Tündével a mézeskalácskészítés fortélyairól. Néhány éve a cukormázas, azaz glazúrozott torták készítése a másik fő profilja, amelynek komoly hagyománya van az angolszász területeken.

cukormázas torták

Egy internetes kapcsolatnak köszönhetően Anikó néhány éve zsűritagként volt jelen a milánói Nemzetközi Torta Designer Világbajnokságon, idén pedig már egy nemzetközi aranyéremmel a markában bizonyította be, hogy méltó a sikerre. A család egyébként a Keszthelyi-hegység nyugati részén található Cserszegtomajon él, a forgalmas-bájos sütiműhely is ott található.

 

Kovács-Tóth Noémi

 

Forrás:

index.hu

glazur-es-ajz.blogspot.hu

mezeskalacsajandekok.blogspot.hu

nepszava.hu

Ajánlott cikk(ek):

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk
A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket
A Disneyland legmenőbb finomságai
Így válik egy egyszerű ételből műalkotás!
Valóban a macaroné a jövő?
Világ palacsintái, egyesüljetek!
Müzliből készít úszógumit a fotós


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek