Immár a kukorica szivárványszínű és a fagyi fekete

Immár a kukorica szivárványszínű és a fagyi fekete Nem csalás, nem ámítás, ezek az ételek tényleg ennyire szokatlanul néznek ki. Ti megkóstolnátok?

A Falatozz.hu szemlézte nektek a világsajtó legérdekesebb gasztronómiai híreit.

Éjfekete fagylalt

fekete fagyi

Unod a gejl, színes cukorkás fagylaltcsodákat? Akkor gyere a sötét oldalra és kóstold meg a fekete verziót! Egy ideje megjelent az aktív szén az egészségtudatos táplálkozásban, főként a préselt gyümölcslevekben, mondván, jó méregtelenítő, gázsemlegesítő és másnaposság ellen is kiváló. A legújabb trend Londonban pedig az, hogy fagylaltot főznek belőle. Azt nem tudni, hogy a faszénből készült jeges költemények milyen ízűek (szerintünk olyan lehet, mintha kéményt nyalogatnánk), de kétségtelenül fotogén nyalánkságról van szó.

Színpompás kukoricacső

szivárványszínű kukorica

Nem photoshop, ez a kukorica tényleg ilyen a valóságban, mintha unikornisok eledele lenne. Ez a termesztési innováció Glass Gem névre hallgat, és egy amerikai farmer, Carl Barnes nevéhez fűződik. Ez a minden bizonnyal türelmes és kitartó jóember addig kísérletezett a vetőmagokkal, amíg a különféle keresztezéseknek hála ilyen megdöbbentően színes végeredményt nem kapott. A vetőmagokat meg lehet vásárolni, és egész kultusza lett a kertészkedők körében. Főzésre egyébként nem ajánlják, viszont pattogatott kukoricának és kukoricalisztnek alkalmas.

Kovács-Tóth Noémi

 

Forrás:

popsugar.com

telegraph.co.uk

Ajánlott cikk(ek):

De mi az a molekuláris gasztronómia?
De mi fán terem a chia mag?
Cukorkasmink és salátahaj
A konyha új sztárja
Az avokádó és a sörkoktél aranykora jön?
Kérsz pizzasört, kobrabort vagy angolnás üdítőt?
Zsírégető falatok
A street food forradalom leendő győztesei
Valóban a macaroné a jövő?


Falatozz.hu Blog

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek