0
Főoldal Blog bejegyzések Hol ennél szívesen: fa tetején, barlangban vagy vécén ülve?

Hol ennél szívesen: fa tetején, barlangban vagy vécén ülve?

Hol ennél szívesen: fa tetején, barlangban vagy vécén ülve? Nézegesd képgalériánkat a világ legkülönlegesebb éttermeiről!

A Falatozz.hu összeszedte a föld legextrémebb, legizgalmasabb vendéglátóhelyeit.

Hegyi levegőn jobban esik az étel? Franciaországban, a Le 3842 étterem nevében a számsor azt jelzi, hogy hány méter magasan fogyaszthatod el az ebédedet.

Le 3842

Ha mennyországi élményre vágysz, a japán Tomamu hegyen épült Unkai Terasz megadja neked ezt az illúziót: a helyi hőforrásoknak köszönhetően ugyanis olyan látványban lehet itt részed, mintha a felhők felett úsznál.

Unkai Terasz

Ha tériszonyod van, és inkább lefelé vennéd az irányt, arra is van egy remek ötletünk. A Maldív-szigetek gasztronómiai csemegéje az Ithaa Undersea Restaurant, amely a víz alatt öt méter mélyen található. Itt egy panoráma-alagútban csodálhatjuk meg a tenger élővilágát, kérésre pedig hálószobát varázsolnak az apró étteremből.

Ithaa Undersea Restaurant

Ha nem zavar, hogy belelóg egy óriási kék nyelv a levesedbe, akkor vidám kalandokban lehet részed a kenyai Giraffe Manorban. A leghosszabb nyakú, jámbor állatok ugyanis az ablakokon behajolva falatoznak velünk a hangulatos villában.

Giraffe Manor

Kínában egyfolytában emékeztetik a népet arra, hogy nem éri meg bűnözni, elrettentésül pedig még egy börtönétterem is nyílt Tiencsinben. A Prison Of Fire-ben börtönrácsok közt fogyaszthatjuk el a vacsorát, miközben akár az asztalhoz is bilincselnek minket, és fekete-fehér ruhás börtönőrök szolgálják fel az étkeket.

Prison of Fire

Az Alien megalkotója, H.R. Giger tiszteletére épült svájci múzeum egy hátborzongató bárt is rejt magában. Kit ne ragadna magával ez a futurisztikus és monumentális látványvilág, amely egy csont-katedrálisra emlékeztet?

Giger Museum Bar

Ha már horror, akkor ajánljuk a New York-i Jekyll & Hyde Clubot, amelyet a híres regény ihletett. Ezen a négyemeletes helyen őrült tudósok, vámpírok, szellemek és kannibálok leselkednek rád minden sarokból, az élményt pedig ijesztő hang- és fényeffektek fokozzák. Csak nehogy elvegye az étvágyadat, hogy beszélnek hozzád a falak…

Jekyll & Hyde Club

Ha a természeti csodák vonzanak, akkor igyekezz a szuperhangulatos olasz Puglia városába, ahol a Ristorante Grotta Palazzese kínál egyedülálló étkezési lehetőséget. A sziklás vízparton, egy barlangban kialakított étteremnél nincsen romantikusabb.

Ristorante Grotta Palazzese

Amennyiben még ennél is intimebb és elszigeteltebb élményre vágysz – akár egyedül, akár a pároddal –, akkor irány Új-Zéland. Itt található ugyanis az erdőben felépített Redwoods Treehouse, amely építészetileg és vendéglátás szempontjából egyaránt páratlan megoldás.

Redwoods Treehouse

Hasonlóan elképesztő ötlet a tűzhányóra épült El Diablo étterem a spanyol Lanzarote szigetén. Itt a mélyből feltörő hőt és a vulkáni köveket állítják szolgálatba a húsok grillezéséhez.

El Diablo

A végére hagytuk a legőrültebb alternatívákat. Kezdetnek bemutatjuk a New-York-i Ninja luxuséttermet, ahol egy titkos ösvényen kell egy sötét búvóhelyre igyekeznünk, miközben körbevesznek minket a japán harcosok. A felszolgálók látványos trükkökkel teszik még izgalmasabbá az étkezést.

Ninja

A Tajvan fővárosában található Hospital Cafe egy kórházba csöppenti a látogatókat, de nem a magyar egészségügyet tükröző szellemiségben. Belépéskor csinos ápolónők ültetnek bele egy tolószékbe, majd eltolnak az asztalunkig, ahol fecskendőkben és infúzióból kapjuk a finom nedűket.

Hospital Cafe

Az abszolút érthetetlen kategória megosztott első helyén található egyrészt a – szintén tajvani – Modern Toilet, ahol konkrétan vécéken ülve ehetünk mosdótálakon és kádakon, miközben a fogásokat is miniatűr vécécsészékben szolgálják fel.

Modern Toilet

A másik tematikus furcsaság szintén keleten, Thaiföldön található. A Népesség és Közösségi Fejlesztési Szövetség által létrehozott The Cabbage & Condom Restaurant a felelősségteljes védekezést népszerűsíti úgy, hogy a felszolgálók fején óvszer van, az étteremben kondomból készült szobrok, képek és szőnyegek láthatóak, majd a végén a számla mellé kapunk egy gumit ajándékba is.

The Cabbage & Condom Restaurant


Te melyiket látogatnád meg?

 

Források:

erdekesvilag.hu

life.hu

turizmusonline.hu

neverendingfootsteps.com

Ajánlott cikkek
Extravagáns ételfotósok
Olvass tovább
Világ palacsintái, egyesüljetek!
Olvass tovább
Így válik egy egyszerű ételből műalkotás!
Olvass tovább