0
Főoldal Blog bejegyzések Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek! Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.

A Falatozz.hu összegyűjtött nektek a Pinterestről néhány egyszerű és nagyszerű tálalási alternatívát, amelyekkel elkápráztathatod minden ismerősödet, legyen szó vegetáriánusról, édesszájúról vagy fogyókúrázóról egyaránt.

 

Mindenki imádja a jégkrémet és a pizzát, de ki mondta, hogy ezek feltétlenül egészségtelenek is? Vágj fel egy kiwit, szúrd pálcikákra és önts rá olvasztott étcsokoládét, majd tedd a hűtőbe. A két centi vastag dinnyekorongot pedig pakold és szórd meg mindenféle földi jóval, végül a gyümölcskölteményt szeleteld fel, mintha pizzáznátok. Ugye, milyen jól tud esni így is a harminc fokban?

kiwi desszert és dinnyepizza

Ha már a jégkrémnél tartunk, vannak még gyors és látványos megoldások, ilyen például a szeletelt gyümölcsökből és gyümölcsléből összeállított, hozzáadott cukortól mentes desszert, valamint a farúdra szúrt, szivárványszínű gyümölcsrúd, amit akár joghurtba is lehet mártogatni.

gyümölcsös desszertek

A dinnye nem véletlenül örök sláger, hiszen finom, édes és lédús. Miután megetted, készíts belőle gyümölcskosarat, ha pedig megmenekítettél pár szeletet, hagyj a barátaidnak is belőle: háromszögre vágva szúrd fel nekik egy-egy pálcikára!

dinnyés finomságok

Ha szereted az izgalmas kis falatkákat, akkor ezek a neked való kreációk. A répás-uborkás virágokkal és a gyümölcsszívekkel egyaránt le fogod nyűgözni a hozzátok látogatókat.

csináld magad kínálók zöldségből és gyümölcsből

Sokszor nehéz kitalálni, hogy mit tegyél ki azok elé, akik vigyáznak a vonalaikra. Fagyi helyett mártsd valami színesbe a puffasztott rizsszeleteket, illetve szeletelj fel ferdén egy bagettet, vájd ki a belét, béleld ki snidlinges mártogatóssal, majd töltsd meg színes zöldséghasábokkal.

színes puffasztott rizs és töltött bagett

Szintén szemet gyönyörködtető és pár perces mutatvány gyümölcsöket szórni fagylaltos tölcsérekbe, valamint szószos tálkákba beleállítani a színpompás zöldséghasábokat.

variációk gyümölcsre és zöldségre

Gondoltad volna, hogy a kaliforniai paprika ilyen sokszínűen felhasználható? Akár ételvonatként, akár mártástartóként hasznosítod, biztosan odáig lesz mindenki, hogy milyen kreatív és ízléses a tálalás.

a paprika sokszínű felhasználása

Ugye, milyen gusztusosak?

 

Kovács-Tóth Noémi

Ajánlott cikkek
Egészséges vagy hangzatos?
Olvass tovább
Hústorta születésnapra
Olvass tovább
Cukorkasmink és salátahaj
Olvass tovább