0
Főoldal Blog bejegyzések Ételpedikűr

Ételpedikűr

Ételpedikűr Még tart a nagy meleg, úgyhogy nyitott szandálokban és papucsokban rohangálunk egész nap. Nem is gondolnád, hogy az élelmiszereid közül mi mindent kenhetsz a lábfejeidre, hogy szépek és ápoltak legyenek!

Az igényes megjelenéshez hozzátartozik a közszemlére tett lábak gondozása is. Filléres trükköket mutatunk, amelyekkel széppé teheted a hőségben megfáradt lábaidat.

só

Egy-egy evőkanál szárított levendulát és zsályát keverjünk össze három deci forró vízzel és három evőkanál parajdi sóval (ha az nincsen, sima tengeri só is megteszi). Az illata is kényeztető, hát még a hatása: a parajdi sóban több mint nyolcvan féle ásványi anyag található. Negyed óra áztatás után érdemes a pedikűrt is elkészíteni, a hatékonyabb végeredmény érdekében.

Méz

méz

Ha puha és hidratált bőrt szeretnél a virgácsaidon is, akkor tegyél egy edénybe mézet, kókuszolajat és zablisztet, mindegyikből két evőkanállal. Használat előtt hűtsük le, hogy könnyebb legyen felvinni. A méz remek antioxidáns, a kókuszolaj pedig jól beivódik és vitaminokkal tölti fel a bőrt. Érdemes egy már nem használt zoknit húzni közben, hogy beszívódhasson minden összetevő, majd a végén papírtörlővel leitatni a felesleget.

Olívaolaj

olívaolaj

Minden konyhában megtalálható némi extra szűz változat, amely nem csupán belülről tudja kifejteni jótékony hatását, hanem kívülről is. Értékes zsírsavaival, antioxidánsokkal és hidratáló tulajdonságaival gyorssegélyre született. A kemény, durva felületeken is hatásos: éjszakára kenjük be a talpunkat és húzzunk rá egy zoknit (pluszban hozzáadott teafaolajjal a strandon elkapott fertőzéseket is remekül lehet kezelni).

Kávé

kávé

Bizony, nem csak inni lehet a reggeleid megmentőjét! Kavarj össze egy evőkanál őrölt kávét fél kávéscsésze tengeri sóval és egy evőkanál olívaolajjal. Tedd félre, majd három deci már lefőtt, hideg kávét ugyanennyi tejszínnel önts fel. Készítsd ezt a keveréket egy lavórba a lábad elé, hogy ellepje a lábfejedet. Tíz perccel később az előre elkészített kávémasszával dörzsöld át a talpadat a komplex, bőrpírt és az izzadást is megszüntető kávékúra érdekében. Ugye, milyen frissítő így is?

Ha pedig inkább megennéd az ételeket, nem pedig a lábadra kennéd, akkor tudod a megoldást: falatozz.hu Nyelvöltés

 

Kovács-Tóth Noémi

 

Források:

zemagazin.hu

blog.kremmania.hu

divany.hu

Ajánlott cikkek
Gyors, olcsó és könnyű köret-alternatíva
Olvass tovább
De mi fán terem a chia mag?
Olvass tovább
Az állatvilág legérdekesebb táplálkozási szokásai
Olvass tovább