Bekapnál egy golyónyi vizet?

Bekapnál egy golyónyi vizet? Környezetbarát és jópofa megoldás az ehető csomagolású ital.

Egyre nagyobb problémát jelent az üdítős palack, amely milliárdszámra gyűlik fel a szeméttelepeken, és rendkívül lassan bomlik le. Mivel inni természetesen kell, ezért a csomagolási szokásokat kellene megreformálni. A Telegraph beszámolt egy újdonságról, amelyről minden Falatozz.hu megrendelőnek hallania kell.

Ooho! - az ehető víz

Az Ooho! nevű projekt három Londonban tanuló diák, azaz a Skipping Rocks Lab találmánya. A fiatalok létrehoztak egy biológiailag lebomló, hínárkivonatból és kalcium-kloridból készülő anyagot, amely körbevonja a vizet, ezáltal emberi fogyasztásra alkalmas és hordozható. Ami az eljárást illeti, egy jégdarabra a még folyékony membránt ráhúzzák, ezért a víz elolvadása után kis csomagok jönnek létre. Kiválóan alkalmazható futóversenyeken, fesztiválokon vagy kiránduláson, és leginkább egy szilikon implantátumra hasonlít. A gyártás ráadásul olcsó, kettő centbe kerül darabonként.

Ooho! - az ehető víz futóversenyen

Tény, hogy még át kell gondolni néhány dolgot ezzel kapcsolatban – például hogyan nem lesz koszos az ehető golyócska, ha ugyebár nem csomagoljuk be, vagy hogyan lehet praktikusan szállítani és tárolni –, de ideje lemondanunk a kényelmes megoldásokról, és megmenteni a bolygót, amíg még lehet. Ez legalább amellett, hogy rendkívül környezettudatos, szupermenő is. Ha nem is esszük meg a burkot (ugyanis ki lehet belőle szívni a folyadékot), sokkal gyorsabban lebomlik, mint a PET-palack.

Egy közösségi kezdeményezés keretein belül már majdnem ezer ember finanszírozta őket, hogy forgalmazhassák a terméket. Itt tudod te is támogatni.

 

Kovács-Tóth Noémi

 

Képek: Instagram

Ajánlott cikk(ek):

Immár a kukorica szivárványszínű és a fagyi fekete
A vendéglátósok egyharmada ismeri csak az új áfát
Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?
Az avokádó és a sörkoktél aranykora jön?
Színes gasztrohírek a nagyvilágból
Vedd fel, amit megeszel!
Saláta-kisokos


Falatozz.hu Blog

Burgonyachips helyett medúzát fogunk rágcsálni
Ázsiában már régóta készítik, de most dán kutatók jöttek rá a gyorsabb eljárásra. A gasztroforradalmi ötlet ráadásul megoldaná a halkrízist is, nem beszélve a globális elhízásról.
Ideje mindent megtudnod a sajtról
Mozzarella, parmezán, cheddar, parenyica, feta, camembert… mindet imádjuk, ugye? A sajt a mindennapi étkezéseink egyik alappillére, mégsem tudunk sokat az eredetéről és készítéséről.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek