Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd

Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd Beszámoló a bécsi Praterben nyílt különleges gyorsétteremről, ahol robotok készítik az italokat és szó szerint eléd gurul az étel.

Az osztrák vidámpark területén nyitotta meg kapuit a világ legfuturisztikusabb és legszórakoztatóbb vendéglátóhelye. Belépve a Rollercoaster Restaurant területére egy más világ fogad: a zárt, ablakok nélküli, emeletes hely tele van sínpárokkal, amelyek ugyanúgy csavarodnak és fordulnak, mint a hagyományos hullámvasutak, csupán miniatűr változatban. Színes hangulatvilágítás és modern design gondoskodik az atmoszféráról, és mindenütt vigyorgó emberek ülnek a bárpultoknál. A hatalmas kijelzőn közelről csodálhatjuk, ahogyan egy sárga robotkar csapolja a sört, egy másik vaskéz pedig a koktélt keveri. Bizony, ez nem Az ötödik elem és a Mátrix folytatása, hanem a jelenkori technológia.

A szájtátós bámészkodásnak az vet véget, hogy az egyik felszolgáló a kezedbe nyom egy szupermodern tabletet, amelyen az összes étel és ital – kategóriák szerint – igényesen be van fényképezve. Miután átnéztük a kínálatot és elolvastuk az összetevőket, az ujjunkkal bele tudjuk húzni a kívánt tételt a virtuális kosarunkba. Ha végeztünk a rendeléssel, a tabletet a pulton található érzékelőhöz kell érinteni, ami automatikusan leadja az információt a személyzetnek.

Pár perc múlva már fel is villan zölden a fény előttünk, jelezvén, hogy le ne maradjunk arról a vidám látványról, ahogyan az emeletről már suhan is az asztalunkhoz a kóla. Amint elénk száguld az üdítő egy biztonságosan lezárt üvegben, ki kell szedni a guruló tartályból, és a pultok végén található gyűjtőbe kell továbbgörgetni. Úgy lelkendezünk, akár az ötévesek, de a mellettünk ülő nyugdíjas pár is hasonlóan csillogó szemmel követi nyomon az eseményeket.

Egy kis idő múlva ismét villan a fény, és izgatottan fordulunk ismét a mini-hullámvasút felé, várva a bolognai spagettit és a rántott csirkefalatokat hasábburgonyával. Már pörögve zuhan is felénk az összes fogás egy-egy meleg fémláboskában, amit apró szíjjal rögzítenek a szerkezethez. Igazi terülj-terülj asztalkám. Nem életünk legjobb étele ugyan, de korrekt, és az élmény mindenért kárpótol minket.

Ha Bécsben jársz, érdemes megnézned ezt az izgalmas gasztro-szentélyt, addig is rendelj valamit a Falatozz.hu-ról, ahol szintén pár kattintással az asztalodra kérheted az ebédedet!

 

Kovács-Tóth Noémi

Ajánlott cikk(ek):

A Nagy Panírozási Kísérlet: a rántott krumplitól a rántott túró rudiig
A konyha új sztárja
Az avokádó és a sörkoktél aranykora jön?
A street food forradalom leendő győztesei
Ezt kóstoltuk Thaiföldön
Miből ettek a népek régen és ma


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek