0
Főoldal Blog bejegyzések Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd

Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd

Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd Beszámoló a bécsi Praterben nyílt különleges gyorsétteremről, ahol robotok készítik az italokat és szó szerint eléd gurul az étel.

Az osztrák vidámpark területén nyitotta meg kapuit a világ legfuturisztikusabb és legszórakoztatóbb vendéglátóhelye. Belépve a Rollercoaster Restaurant területére egy más világ fogad: a zárt, ablakok nélküli, emeletes hely tele van sínpárokkal, amelyek ugyanúgy csavarodnak és fordulnak, mint a hagyományos hullámvasutak, csupán miniatűr változatban. Színes hangulatvilágítás és modern design gondoskodik az atmoszféráról, és mindenütt vigyorgó emberek ülnek a bárpultoknál. A hatalmas kijelzőn közelről csodálhatjuk, ahogyan egy sárga robotkar csapolja a sört, egy másik vaskéz pedig a koktélt keveri. Bizony, ez nem Az ötödik elem és a Mátrix folytatása, hanem a jelenkori technológia.

A szájtátós bámészkodásnak az vet véget, hogy az egyik felszolgáló a kezedbe nyom egy szupermodern tabletet, amelyen az összes étel és ital – kategóriák szerint – igényesen be van fényképezve. Miután átnéztük a kínálatot és elolvastuk az összetevőket, az ujjunkkal bele tudjuk húzni a kívánt tételt a virtuális kosarunkba. Ha végeztünk a rendeléssel, a tabletet a pulton található érzékelőhöz kell érinteni, ami automatikusan leadja az információt a személyzetnek.

Pár perc múlva már fel is villan zölden a fény előttünk, jelezvén, hogy le ne maradjunk arról a vidám látványról, ahogyan az emeletről már suhan is az asztalunkhoz a kóla. Amint elénk száguld az üdítő egy biztonságosan lezárt üvegben, ki kell szedni a guruló tartályból, és a pultok végén található gyűjtőbe kell továbbgörgetni. Úgy lelkendezünk, akár az ötévesek, de a mellettünk ülő nyugdíjas pár is hasonlóan csillogó szemmel követi nyomon az eseményeket.

Egy kis idő múlva ismét villan a fény, és izgatottan fordulunk ismét a mini-hullámvasút felé, várva a bolognai spagettit és a rántott csirkefalatokat hasábburgonyával. Már pörögve zuhan is felénk az összes fogás egy-egy meleg fémláboskában, amit apró szíjjal rögzítenek a szerkezethez. Igazi terülj-terülj asztalkám. Nem életünk legjobb étele ugyan, de korrekt, és az élmény mindenért kárpótol minket.

Ha Bécsben jársz, érdemes megnézned ezt az izgalmas gasztro-szentélyt, addig is rendelj valamit a Falatozz.hu-ról, ahol szintén pár kattintással az asztalodra kérheted az ebédedet!

 

Kovács-Tóth Noémi

Ajánlott cikkek
Ezt kóstoltuk Thaiföldön
Olvass tovább
Miből ettek a népek régen és ma
Olvass tovább
Az avokádó és a sörkoktél aranykora jön?
Olvass tovább