A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk Felkapta a világsajtó Csákvári Péter ötletes munkásságát. Az eredetileg ételfotósként dolgozó művész makettfigurákat helyez mindennapos szituációkba apró tárgyak és ételek segítségével, sokszor társadalomkritikával és némi morbiditással körítve.

Egy ételfotós, Csákvári Péter egy ideig Herm szigetén lakott, amiről azt lehet tudni, hogy brit koronafüggőség, mindössze két négyzetkilométeres és hatvanan lakják. Nem csoda, hogy ezen az ingerszegény és esős helyen előbb-utóbb elfogta az unalom, és elkezdte kihasználni a nála levő – alapvetően ételek közeli dokumentálására alkalmas – makrolencséjét. Rátalált egy japán férfira az interneten, aki fantasztikus diorámákat készít, ezért ő maga is beszerzett néhány miniatűr figurát, hogy hasonló képeket lőhessen. Rakosgatta őket mindenféle tárgyakra és élelmiszerek mellé, majd rájött, hogy mennyi potenciál van ebben a perspektívában.

Az elkészült szürreális, pikáns és morbid sorozatot elküldte a Bored Panda blognak, ahol kitették a képeit. Péter már ennek is örült, hát még amikor meglátta, hogy a brit Daily Mail is vele foglalkozik. Azóta vírusként terjed a neve a közösségi médiában és számtalan weboldalon. A Tiny Wasteland névre keresztelt fotósorozatával a Sony World Photography versenyen a harmadik helyezést is megszerezte.

A Falatozz.hu most kiszemlézte nektek a témába illő, azaz az ételekkel kapcsolatos alkotásait.

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

Csákvári Péter (c)

 

Kovács-Tóth Noémi

Ajánlott cikk(ek):

10 étel, amely megváltoztatta a világot – II. rész
10 étel, amely megváltoztatta a világot – I. rész
A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket
Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?
Káposztalevélből flamenco szoknya
Így válik egy egyszerű ételből műalkotás!
Nézegess ehető virágokból készült ételeket!
Ételek, amelyek megihlették a legnagyobb festőket
Ételek, amelyek megihlették a legnagyobb festőket
Müzliből készít úszógumit a fotós


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek