0
Főoldal Blog bejegyzések A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket

A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket

A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket Minden, amit Kate használ a főzés során, néhány centiméteres vagy csupán milliméteres nagyságrendű, beleértve az eszközöket és a hozzávalókat is.

Egy helyes, fiatal lány, Kate Murdoch abból él, hogy egy apró konyhában készít még apróbb ételeket, miközben próbálja nem eltakarni a kezével a műveleteket. Ugyanis a bátyja, Alex, közben videóra veszi az egészet és feltöltik a YouTube-ra, Tiny Kitchen néven. A végeredményt pedig mintegy százezer ember nézi, mivel a kicsi és aranyos dolgoknak rengeteg követője van.

A hagyományos angol családban nevelkedett lány gyerekkorában sosem hallott ilyen foglalkozásról, és eleinte táncos szeretett volna lenni. Ugyanakkor imádott sütni-főzni, állandóan főzőműsorokat nézett és elkezdett komolyabban foglalkozni a süteményekkel. Amikor a videómegosztók egyre népszerűbbek lettek, rákeresett, hogy hogyan kell elkészíteni a kedvenceit, aztán rájött, hogy ő is ezt szeretné csinálni, és videós testvérével elindította a saját csatornáját. Idővel egyre többen lettek kíváncsiak a videóikra, ezért egy cég felkarolta őket, majd egy idő után rábeszélte a testvéreket, hogy készítsenek mikroszkopikus méretű ételeket, mert az Japánban őrületes nagy divat.

Kate sokat gyakorolt, hogy profi lehessen, hiszen meg kellett szoknia, hogy ilyen méretben minden előbb készül el: pár másodperc alatt forr fel a víz, sül át a hús vagy akár ég oda minden. A zöldségeket és gyümölcsöket mindig igazi kihívás szépen felszeletelni ebben a méretarányban, tyúktojás helyett pedig fürjtojást használ. Minden manőver közben erősen koncentrál, például ahogy gyertyával melegíti a főzőlapot, vagy éppen egy mini műanyag zacskó sarkát vágja le, hogy abból díszítse a sütit. Olyan remekművek kerülnek ki a keze alól, mint az egy körmön is feltálalható, aprócska curry, burrito és franciapirítós. ITT megnézhetitek például, hogyan készít el egy lasagnét. Ráadásul állítólag nem csupán aranyosak, de nagyon finomak is az ételei.

tiny kitchen

„Néhány procedúra eléggé kényelmetlen. Ha fel kell vernem például a tejet, a tojásokat és a lisztet, csak két ujjal tudom tartani az edényt. Vagy ha tésztát gyúrok, csak egy ujjal tudom kinyújtani. Tehát megtanultam, hogy nem lehet kapkodni. Ez azt jelenti, hogy egy rövid, másfél perces videó elkészítése néha három órát is igénybe vehet, a recepttől függően. Továbbá amire igazán oda kell figyelnem, az a körmeim állapota, hiszen nagyon közelről látszik a felvételeken” – mesélte a 24 éves lány a Mirrornak.

Bár a projekt rendkívül sikeres, azért van, hogy valami egyszerűen nem működik, például Kate azért nem tudott profiterolt készíteni, mert nem volt elég nagy a fánk ahhoz, hogy megtöltse krémmel, de még próbálkozik. Illetve hiába szeretne ünnepi pulykát készíteni Hálaadásra, ha nem létezik ilyen pöttöm pulyka.

A szülei először nem értették, hogy mit csinál pontosan a lányuk, de most már imádják a munkáit, és büszkék rá, hogy pénzt is keres vele. A tehetséges tesók még kis szakácskönyvet is kiadtak Tiny Cookbook néven, csak győzzük elolvasni az apró betűket… Kate hétvégenként inkább az anyját kéri meg, hogy főzzön, ő csak a desszertet készíti, de szigorúan nagy méretben.

A Falatozz.hu-n is kizárólag hatalmas adag finomságokat tudtok rendelni, ha ennyi nyalánkság hallatán megéheztetek volna...

Kovács-Tóth Noémi

Ajánlott cikkek
Az illúzió mestere
Olvass tovább
Immár a kukorica szivárványszínű és a fagyi fekete
Olvass tovább
Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd
Olvass tovább