A nagyobb jobban megéri

A nagyobb jobban megéri Tudjuk, hogy mindenki utálja a matekot, de akkor azért jól jön, ha a saját pénztárcánkról van szó. Nézegesd hümmögve a szép pizza-infografikánkat, légy te is tudatos megrendelő!

Enni alapvetően nem csak vegetatív, hanem társas tevékenység is. Tehát a pizzaevés sokszor csoportos aktusba torkollik, amely felvet egy rakás kérdést, a minőségtől a feltéteken és a mennyiségen át az árakig. A Falatozz.hu abban nem tud segíteni, hogy ki mit szeret, de az alábbi infografikával segít eldönteni legalább azt, hogy anyagilag hogyan jöttök ki a legjobban, ha sokan rendeltek egyszerre pizzát.

infografika

Három méret van versenyben: az átlagos méreteknek számító 26cm-es és 32cm-es (ne aggódjatok, még mindig a pizzáról van szó), illetve az XXL. Alatta láthatjátok, hogy ha van a társaságnak 1990Ft-ja, akkor abból mennyi 26cm-es és 32cm-es pizza jön ki, de vásárolható ebből az összegből egy darab óriási XXL pizza is, igaz, csak a Falatozz.hu-n (lásd az ehavi akciót: www.falatozz.hu/xxl-pizza).

Ezután kiszámoltuk nektek, hogy mennyi ezeknek a különböző méretű pizzáknak a négyzetcentiméter-ára: a 26cm-eseknek 1,88 Ft, a 32cm-eseknek 1,62 Ft, míg a családi méretnek 1,48 Ft.

Ha ez az adathalmaz még nem lenne eléggé beszédes, nézzük meg azt, hogy ha meghagyjuk a szélét (mert lássuk be, a feltétektől és sajttól tocsogó középrész a lényeg), akkor ez az arány hogyan tolódik el. Az utolsó ábrán jól látható, hogy a 26cm-esnél 2,63 Ft, a 32cm-esnél 2,11 Ft, az XXL méretűnél pedig 1,74 Ft a négyzetcentiméter-ár. Tehát az utóbbi esetben jártok a legjobban, ha egyszerre akartok spórolni és jóllakni is.

Tóth Noémi

 

Ajánlott cikk(ek):

A Margherita pizza egy királyné nevét viseli
A legfurcsább pizza-feltétek
A pizzarendelés extrém oldala
A vastagot szeretjük


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek